TECHTech&IT

Youtube promite să fie mai blând cu pedepsele

Dacă ați avut vreodată un canal de Youtube pe care ați încercat să încărcați conținut propriu, cu siguranță ați dat de anumite… să le zicem probleme. Sistemul pus la punct de companie parcă vă dă impresia că a fost gândit nu pentru a proteja drepturile autorilor sau pentru a împiedica plagiatura, ci mai mult pentru a dirija utilizatorii către diversele rețele de tipul MCN care devorează cel puțin jumătate din venit pe post de taxă de protecție.

Dar din moment ce acele rețele nici asta nu mai sunt în stare să facă, Youtube are în ultimii ani probleme din ce în ce mai mari cu abuzul sistemului de copyright. Așa că în sfârșit, după un deceniu de rugăminți din partea publicului, după zece ani de implorări, compania în sfârșit decide să facă o schimbare în bine. Nu este una mare, dar măcar este ceva.

Începând cu 25 februarie, sistemul ce gestionează cine pățește ce în cazul detectării unei detectări de copyright este mai milostiv. Prima abatere (sau mai bine zis prima dată când un canal este lovit de abuzul sistemului de către cine știe ce rețea sau troll) este însoțită doar de un avertisment. Nu vor fi limitate funcțiile disponibile contului și se poate lucra mai departe de parcă nu s-ar fi întâmplat nimic. A doua abatere este însoțită de imposibilitatea de a mai încărca clipuri video timp de o săptămână, ceva ce pentru unele canale este echivalent cu omorârea lor. Dacă a treia abatere are loc la mai puțin de 90 de zile de la a doua, contul este șters.

Cel puțin de această dată nu mai este șters din prima și pe nepusă masă. Youtube promite să ofere și mai multă transparență în ceea ce privește motivele pentru care un cont a fost lovit de vreo interdicție. Probabil nu va face asta retro-activ, pentru că ar avea foarte multe de explicat.

[Engadget]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button