Știri ITRSS PaginaDeMedia

YouTube Premium se transforma incetul cu incetul in Twitch

YouTube a inceput sa simta gustul banilor din industria de game streaming si acum par sa adopte o tactica pe care am mai vazut-o la Twitch: abonatii YouTube Premium primesc notificari prin care sunt informati ca pot deveni membri ai unui canal gratuit, serviciu care in mod normal costa pana la 5 dolari. Daca asta va suna familiar, chiar asa este: abonatii Amazon Prime primesc subscriptii gratuite pentru canale de Twitch. Acest mic premium pentru abonatii YouTube Premium nu este valabil pentru toata lumea si pare a fi aleatoriu, dar este cert ca gigantul tech incearca si aceasta piata.

Ar putea fi doar un test, insa nu m-ar surprinde ca in curand sa devina ceva normal pe platforma video de la Google, mai ales ca unii streameri de top de pe Twitch au migrat si spre YouTube si asta aduce de la sine si publicul dupa ei. Ar fi oportunitatea perfecta pentru fanii canalelor respectiva sa le sustina „gratuit” daca au deja un abonament Premium, in timp ce rata persoanelor care opteaza pentru acesta ar creste, deci suna a situatie win/win.

YouTube Channel Join Button

Asta nu afecteaza platforma ca un intreg, utilizatorii care nu platesc pentru Premium nefiind obligati sa o faca, insa daca vrei sa fii membru al unui canal si sa primesti anumite beneficii, va trebui sa platesti separat. Desigur, optiunea de subscribe cu un cont gratuit nu va pleca nicaieri; cel putin nu inca, doar ca platforma va deveni in curand un rau necesar din perspectiva abonamentului, mai ales pentru utilizatorii de pe dispozitive mobile. Pe PC o mai rezolvi cu un AdBlock, insa daca nu vrei reclame si iti doresti sa asculti muzica cu ecranul inchis, numai Premium te salveaza.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, dar drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button