Tech&ITRSS PaginaDeMedia

YouTube testează un abonament Premium Lite care elimină reclamele mai ieftin

S-au dus vremurile în care YouTube era gratuit și nu te inunda cu reclame enervante la fiecare video pe care îl urmăreai. După ce anii trecuți au fost marcați de abonamentul Premium, acum Google testează un abonament Premium Lite care pentru o sumă lunară mai mică va înlătura doar reclamele, fără să îți ofere funcțiile de download și vizionare cu ecranul telefonului închis.

Testele au început în câteva state Europene: Belgia, Danemarca, Finlanda, Luxemburg, Olanda, Norvegia și Suedia. YouTube Premium Lite costă 6.99 euro pe lună, comparativ cu abonamentul Premium care costă 11.99 euro în Europa.

Google YouTube Alphabet

Ce (nu) face YouTube Premium Lite?

Abonamentul Premium Lite pe care Google îl testează îți va oferi o experiență fără reclame pe aplicația YouTube pe desktop, iOS, Android, televizoare inteligente și console de jocuri, adică toate platformele pe care acesta este disponibil. Din nefericire însă, nu include acces la caracteristici extra precum muzică fără reclame și nici funcțiile de download sau redare în fundal.

Nu știu dacă să fiu încântat de YouTube Premium Lite sau nu. Pe de-o parte, oferă fix ce mă interesează la un preț mai mic, dar în același timp activează în continuare ca o taxă de protecție împotriva reclamelor intruzive care au caracterizat platforma în ultimii ani. Din păcate, cam ăsta pare a fi viitorul și la un moment dat cred că vom vedea această strategie abordată de mai toate marile platforme.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button