Tech&ITRSS PaginaDeMediaTECH

YouTube nu va mai considera filmele 720p drept High Definition

2020 a sunat si in sfarsit a raspuns cineva

De ani buni, YouTube a considerat rezolutia 720p drept High Definition insa acele vremuri s-au sfarsit. Stim cum functioneaza treaba asta, da? Daca vorbim despre 360p si 480p, ne referim la Strandard Definition. De acum, 720p se alatura acestei tabere, iar continutul High Definition va fi considerat doar cel de la 1080p in sus.

Haideti sa mergem pe YouTube si sa deschidem un video; o sa vedeti ca in meniul din care putem alege rezolutia la care sa vizionam filmuletul, optiunea 720p nu mai are iconita rosie care marcheaza continutul High Definition langa ea.

YouTube 720p no more High Definition

Este o miscare ciudata si interesanta in acelasi timp din partea Google. In acelasi timp, sunt sigur ca sunt multi care considera ca si 1080p este deja Standard Definition, iar titulatura de High Definition ar trebui sa o poarte rezolutiile de la 1440p in sus. Sincer, ma regasesc in aceasta categorie, deoarece avem chiar si multe telefoane care depasesc numarul de pixeli oferiti de 1920×1080. In acelasi timp, aceasta rezolutie a devenit mult mai raspandita si accesibila. In acest fel, chiar si cel mai ordinar monitor la 350 de lei este FullHD.

Care este insa motivul celor de la YouTube ramane de vazut. Pana mai ieri, toate materialele 720p High Definition erau clasificate in functie de aceasta titulatura. Acum insa, acestea vor trebui reclasificate sau pur si simplu ne vom obisnui cu ideea ca 720p nu mai este ceva wow si ca am evoluat destul cat sa nu ne mai bucuram la o rezolutie atat de mica.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button