MORE

Youtube nu mai baneaza artistii indie, dar nici nu ii mai plateste!

Dupa stirea ca Youtube baneaza artistii indie de pe popularul site de streaming, toata lumea a fost revoltata. Atat comunitatea Youtube, fanii artistilor, dar si o buna parte din casele de productie mai mici.

Dupa cum era de asteptat, Youtube a facut pasul inapoi, urmand sa nu mai interzica artistii care nu semneaza un contract cu ei, dar din pacate acestia nu vor mai putea fi platiti, adica serviciul de revenue share prin AddSense nu mai este accesibil acestora. Casele de productie care nu au semnat un contract cu Google, isi vor vedea canalele artistilor blocate in urmatoarele zile, unele fiind deja inchise de Youtubee. Pe de alta parte, clipurile uploadate prin Vevo sunt inca „in picioare”, dar si vid-urile uploadate de fani.

Ce inseamna asta? Ei bine algoritmii de copyright ai site-ului vor trebui rescrisi, astfel orice artist care nu a semnat un deal cu Youtube nu va putea beneficia de protectie impotriva unui upload fraudulos, fiecare video trebuind astfel indentificat de casa de productie, trimisa o notificare de takedown si asteptat ca Youtube sa se miste. Potrivit unui reprezentant al unor grupuri indie, YouTube umbla cu „cioara vopsita”, oferind „termeni extrem de nefavorabili și non-negociabili”, care au subcotat taxele plătite de Spotify, Rdio și Deezer, si este mai puțin generos cu banii decât in cazul marilor case de discuri, ca Warner, Sony și Universal.

Este un pas important, unul care ar putea omora muzica pe YouTube definitiv, mai ales ca Yahoo planuieste in vara sa transmita live in fiecare zi cate un concert. Acestia din urma isi doresc un „YouTube” al lor. Iar daca Youtube, care detine monopolul in acest moment, nu invata ce inseamna sa respecti artistii, este foarte probabil ca Yahoo sa-si atribuie o portie mare din tortul muzical.

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button