Știri ITMORE

Youtube își schimbă termenii de utilizare

Noua formă sună oarecum terifiantă

Youtube tinde să fie un loc groaznic, dacă ești un creator de conținut ce speră să câștige vreun ban din munca sa. Iar noile schimbări ce vor fi efectuate termenilor de utilizare ai serviciului nu par de parcă vor calma spiritele.

În data de 10 decembrie, Youtube va primi câteva clarificări/modificări ale criteriilor conform cărora gestionează conturile utilizatorilor. Două dintre acestea au sărit în ochii celor curioși. Spre exemplu, Google își clarifică acum poziția sa față de găzduirea efectivă a clipurilor video, spunând că „Youtube nu are nici un fel de obligație de a găzdui sau servi conținut”.

Știu, partea astă sună sinistră, dar compania deja nu prea avea astfel de obligații, iar în acest fel vrea să se apere mai bine de posibile neînțelegeri atunci când delistează sau șterge conținut.

Acum vine partea sinistră.

”Youtube poate înceta accesul vostru, sau accesul contului vostru Google la toate sau o parte sau tot serviciul dacă Youtube consideră, la propria discreție, că livrarea serviciului nu mai este comercial viabilă”

Ce înseamnă asta? Conform Youtube, nu reprezintă nici o schimbare referitor la modul în care serviciul tratează creatorii de conținut.

Conform acțiunilor din trecut ale companiei, asta sună ca o măsură de a împinge creatorii ce câștigă venit din surse terțiare să revină la Youtube. Spre exemplu, venit din reclame proprii integrate direct in clipuri, sau din Patreon, sau din donații PayPal, sau în general lucruri care nu aduc un venit direct pentru Youtube. Multe din conturile ce se bazează pe Patreon sau pe donații chiar dezactivează reclamele pe clipurile lor, generând pierdere clară pentru Youtube oricum. Iar, în trecut, compania a tot recomandat încetarea acestui comportament.

Asta nu înseamnă că vor începe să dispară canale peste noapte, dar Youtube se asigură astfel că poate speria puțintel creatorii de conținut să se conformeze.

[The Verge]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button