MORETECHTech&IT

Youtube își reevaluează planul de a concura cu Netflix

De ceva timp Youtube încearcă să pivoteze oarecum modelul său de afacere de la a genera bani pe baza reclamelor din clipuri cu pisici încărcate de oamenii de rând, la un abonament lunar care să ofere acelor oameni de rând acces la conținut exclusiv.

Planul părea să fi intrat în sfârșit pe drumul cel bun cu lansarea seriei Cobra Kai, însă acum este în curs de reevaluare. Youtube a pus pauză producției de conținut scriptat nou în timp ce consideră mai bine care va fi direcția în care se va îndrepta serviciul. Lucrurile care erau deja în dezvoltare, precum al doilea sezon din Cobra Kai, vor continua conform planului, dar bugetul pentru achiziția și producția de conținut nou a fost diminuat.

Această schimbare vine însoțită de dezvăluirea intenției de a oferi acces gratuit la conținutul acesta. Abonamentul lunar încă va exista și va continua să ofere ceva beneficii celor care l-au plătit. Dar cei care se uită la Youtube în mod normal tot vor avea acces la acest conținut, cel târziu în 2020, atât timp cât nu au nimic împotriva reclamelor.

Motivul din spatele acestei decizii ar fi cererea constantă din partea publicului global, care n-ar prea avea acces la serviciile premium pe care le oferă Youtube, precum și dorința mai multor mărci importante de a-și asocia produsele cu conținutul respectiv.

Nu sunt detalii deocamdată despre când exact vom începe să vedem această schimbare. Poate că noua tactică a celor de la Youtube va fi benefică și pentru creatorii de conținut independenți, mișcările constante ale companiei spre a fi un nou Netflix fiind din ce în ce mai nefastă pentru aceștia.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button