MORE

Youtube interzice monetizarea canalelor cu mai puțin de 10 mii de vizualizări

Youtube anunță o nouă măsură prin care speră cumva să remedieze situația foarte precară în care se află după exodul marilor branduri.

De acum înainte, Youtube nu va mai oferi opțiunea de-a monetiza canale noi. Asta înseamnă că revenim la vremurile de altă dată, când doar un grup restrâns de parteneri aveau opțiunea de-a câștiga bani de pe acest serviciu. Însă de această dată accesul la acel grup nu este chiar atât de incoerent.

Abia după ce un canal va avea 10 mii de vizualizări pe parcursul existenței sale, nu pe un singur video, Youtube va activa opțiunea de monetizare. Bine, atunci va investiga canalul pentru a vedea dacă se conformează criteriilor pentru monetizare. Această măsură ar trebui să împiedice apariția canalelor a căror audiență este bazată în totală pe boți și acele canale teroriste care împart ură în stânga și în dreapta care au speriat companiile care și-au retras publicitatea, chipurile.

Decizia aceasta este destul de bună și ar trebui să fie benefică pentru toată lumea. Desigur, există două mici probleme aici. Dacă o persoană face un video viral pe un cont nou care capătă milioane de vizualizări înainte ca monetizarea să poată fi activată, atunci nu va fi generat venit de orice fel, nici pentru Youtube, nici pentru utilizator. Apoi, nu este clar cât va dura procesul de verificare și dacă este făcut manual de sărmanii angajați ai Youtube, sau de același sistem automatizat care a făcut viața tuturor un calvar până acum.

[Youtube]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button