Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

YouTube, in pierdere din cauza materialelor „junk”!

/
/
/
/
image
img

Desi are peste un miliard de vizualizari pe luna, YouTube pierde bani cu nemiluita. Inainte de toate, cateva cifre: in urma cu noua ani, Google a cumparat YouTube cu 1,7 miliarde de dolari si anual, infrastructura site-ului costa 3,8 miliarde de dolari!

Mai mult decat atat, analistii avertizeaza ca utilizatorii de YouTube, cu precadere cei tineri, nu sunt atrasi de produsele promovate in videoclipuri si ca exista o gramada de materiale de tip „junk”. Cu alte cuvinte, chiar daca esti unul dintre cele mai mari site-uri din lume, tot e greu sa faci bani de pe urma internetului.

Totusi, site-uri precum Netflix, serviciu online de TV si filme, a raportat un profit de 81 de milioane de dolari in ultimul trimestru al lui 2014. Care este diferenta? De ce apele sunt tulburi la YouTube? Analistul Brian Weiser de la institutul Pivotal Research este de parere ca YouTube-ul a fost tras in jos de cantitatea mare de materiale „junk” si a sugerat ca Google are nevoie sa investeasca in continut de calitate daca vrea sa iasa din aceasta situatie. Mai mult, graficele nu sunt in favoarea site-ului, acesta ajungand in acest moment intr-un punct in care stagneaza, chiar scade conform unui grafic recent. Cu alte cuvinte: „Singur este cel din varf”. Youtube

Sigur, exista si problema concurentei, destul de acerba daca ne gandim la Amazon si la spectacolele de calitate transmise pe HBO. In plus, Google are probleme mari in a atrage utilizatori care sa acceseze YouTube-ul direct, si nu prin intermediul altor site-uri. O vrea Google ca oamenii sa deschida zilnic YouTube-ul asa cum deschid televizorul, dar asta nu se intampla. Compania a introdus recent posibilitatea de a rula clipuri publicitare targhetate, in care urmaresti reclame la produsele care te intereseaza in mod special.

E un lucru bun, am zice noi. YouTube US a cumparat chiar drepturile pentru meciurile de fotbal si transmite chiar episoade noi din Thomas the Tank Engine, pe noul sau serviciu destinat copiilor.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This div height required for enabling the sticky sidebar