Community

YouTube le oferă podcasterilor până la 300 de mii de dolari pentru a crea conținut pe platformă

YouTube vrea să concureze cu giganți ca Amazon, Apple și Spotify pe partea de găzduire de podcasturi. Din câte se pare, platforma deținută de Google le oferă creatorilor de conținut fonduri pentru a produce videoclipuri, în special variante filmate ale podcasturilor acestora. Creatorii individuali ar urma să primească 50 de mii de dolari, în vreme ce rețelele de podcasturi vor beneficia de fonduri de 200 de mii sau 300 de mii de dolari.

Asta s-ar fi întâmplat oricum mai devreme sau mai târziu. YouTube are deja pe platformă o serie de podcasturi, dar acestea nu sunt publicate episodic și la fel de agresiv ca pe alte servicii precum Spotify. Indicii au tot fost, cum ar fi punerea lui Kai Chuck în poziția de șef pentru strategia de podcasting. Ba chiar s-a pus problema eliminării condiției de a avea o subscripție Premium ca să poți rula conținut audio în background în Canada.

YouTube nu concepe să rămână în spatele lui Apple Podcasts, iar o astfel de schimbare s-ar dovedi tentantă pentru creatorii de conținut dispuși să-și facă disponibile episoadele pe încă o platformă. Totodată, și audiența ar putea fi astfel convinsă să facă trecerea pe YouTube, poate chiar să plătească taxa de protecție și să se bucure de beneficiile exclusive aduse de abonamentul Premium.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button