Știri ITTECH

Youtube nu știe ce să facă cu butonul de dislike

Mai țineți minte când Facebook cocheta cu ideea de a implementa un buton de dislike, dar apoi a decis să adauge acele emoticoane? Eh, Youtube este acum într-o situație similară. Doar că serviciul are deja un buton de dislike, și tocmai asta este problema. Compania crede că lumea se folosește prea mult de el, poate excesiv de mult în cazul propriilor clipuri pe care le încarcă ocazional, ca cele Rewind.

Așa că în acest moment se consideră alternative la modul în care butonul de dislike este implementat. Tom Leung, Project Manager la companie, a realizat săptămâna trecuta un clip în care a încercat, printre altele, să explice situația, cerând și feedback de la comunitate.

În acest moment printre opțiunile considerate ar fi ascunderea ca standard a barei de like/dislike sau îndepărtarea cu totul a funcției de dislike. Ambele sunt considerate a fi idei destul de groaznice ce cam elimină din utilitatea barei de like/dislike. Totuși, sunt considerate și alte posibilități, cum ar fi să ceară celor care dau dislike să explice reacția lor.

Sunt cerute sugestii în comentariile clipului de mai sus, ce deocamdată are deja destul de multe dislike-uri.

Pe de o parte, încercarea companiei de a împiedica rețelele de boți sau campaniile de bombardare să abuzeze sistemul de notare a clipurilor este admirabilă. Pe de alta, aluziile la imposibilitatea de a exprima negativitatea tind să meargă către locuri foarte întunecate și oarecum orwelliane.

[Ars Technica]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button