MORE

Youtube devine mai putin groaznic

Dupa aproape un deceniu de cand Google a implementat sistemul Content ID in Youtube, compania a ajuns in sfarsit la concluzia ca poate sistemul poate fi exploatat sever de oameni rai care au intentii clare de-a jefui creatorii de continut. Asa ca in sfarsit, dupa aproape un deceniu, s-au gandit sa remedieze partial problema.

Youtube anunta ca peste cateva luni va fi implementata in Content ID o schimbare care trebuia introdusa in urma cu aproape un deceniu. Atunci cand sistemul va fi integrat, daca cineva are sa dea claim la un video care este monietizat, monetizarea nu va inceta si banii castigati nu vor fi dati automat celui care l-a revendicat.

Youtube contentid

In schimb, sistemul va crea un cont temporar in care sunt tinuti banii generati de video, iar dupa disputa dintre cele doua parti este rezolvata, banii vor fi dati celui care a castigat. Asa ca atunci cand un destept se trezeste sa scoata profit de pe munca altora, abuzand sistemul de Content ID, nu va mai putea face asta.

Pare genul de inovatie care ar fi trebuit integrata in Youtube cu un aproape un deceniu in urma, cand Content ID a fost implementat. Dar hei, mai bine mai tarziu ca niciodata.

[Eurogamer]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button