MORE

Youtube caută securiști

Youtube pare să fi găsit o soluție pentru toate nemulțumirile pe care le au utilizatorii și creatorii de conținut. A lansat Youtube Heroes, un serviciu care permite celor înregistrați să devină securiști de cartier, recompensați cu mai multă putere și acel sentiment de importanță, autoritate și superioritate caracteristic celor care visează să urce în ierarhia unei dictaturi.

Dacă vi se pare că exagerez, că fac din țânțar coșmar orwelian sau realitate românească de acum câțiva ani… atunci clar nu prea înțelegeți internetul.

Youtube Heroes este un sistem care oferă experiență utilizatorilor pe măsură ce îndeplinesc anumite obiective. Spre exemplu, pot adăuga subtitrări la clipuri video, ceva ce este benefic pentru toată lumea și chiar nu văd nimic rău la sta. Apoi, mai primesc puncte atunci când raportează un clip pentru diverse motive. Și de aici începem să ne strecurăm pe alei întunecate și lipicioase. Una din recompensele pe care le pot primi „eroii” Youtube-ului este abilitatea de-a raporta în masă clipuri video pe care le consideră a fi inadecvate.

https://youtu.be/Wh_1966vaIA

De aici, Youtube calcă pe teren foarte periculos, pentru că genul de oameni care sunt atrași de acest concept sunt în general cei care nu ar trebui să aibă astfel de unelte. Apoi, de la nivelul al patrulea de experiență, „eroii” capătă o abilitate care nu prea este la îndemâna nici măcar a celor care fac milioane de dolari pentru Youtube, și anume abilitatea de-a contacta direct pe cineva care lucrează acolo. Apoi, de la nivelul al cincilea „eroii” devin beta testeri neplătiți. Este genul de structură care merge atât de bine în servicii de marketing și culte religioase.

Clipul de prezentare al cestei inițiative a avut parte de o recepție previzibilă. Numărul de dislike-uri este probabil un record mondial în acest moment, iar comentariile au fost dezactivate, pentru că Youtube nu vrea să audă cât de groaznică este această idee.

Priviți totuși partea bună. Acest vector nou pentru abuz al unui sistem care deja este îmbâcsit de roboți incompetenți poate îi va face pe cei de la Google să își dea seama că ceva trebuie să se schimbe.

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

6 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button