Tech&ITGamingPC&ConsolesRSS PaginaDeMedia

YouTube luptă împotriva boților de muzică de pe Discord

YouTube a început o luptă împotriva boților de muzică de pe Discord, iar după ce a reușit să forțeze dispariția lui Groovy, compania deținută de Google își îndreaptă armele spre Rythm. Zilele trecute a fost emis un ordin de restricție împotriva bot-ului, care va trece în lumea celor offline pe data de 15 Septembrie 2021. Extensia pentru Discord este folosită în acest moment de sute de milioane de oameni, fiind cea mai populară unealtă de acest fel.

Rythm este instalat pe mai bine de 20 de milioane de servere și servește peste 560 de milioane de utilizatori, astfel dispariția sa va afecta majoritatea utilizatorilor de Discord. Echipa din spatele acestui bot lucrează în acest moment la „ceva nou în spațiul muzical„. Rythm este însă mai mult decât un bot, acesta fiind locul de muncă full-time pentru creatorul său, care a investit în 16 servere care însumează peste 4TB de memorie RAM și peste 1.000 de nuclee necesare funcționarii acestui serviciu; iar asta vine ca dovadă a popularității sale.

Rythm Bot Discord YouTube Farewell

YouTube și Discord lucrează la o alternativă

Deși este o mișcare foarte egoistă din partea YouTube, există și o parte plină a paharului. Compania deținută de Google lucrează alături de Discord pentru a găsi o soluție legală, iar platforma de comunicare a testat o funcție de „Watch Party” pe parcursul ultimelor 10 luni. Nu este o alternativă directă la boții de muzică cu care suntem obișnuiți, însă este o soluție oficială si legală prin care vom putea urmări/asculta conținut de pe YT alături de prieteni.

Din nefericire, nu văd cu ochi buni această mutare. Chiar dacă se lucrează la o soluție oficială, aceasta va fi mai mult ca sigur blocată în spatele unui pay-wall. Ori dacă va avea o versiune gratuită, aceasta va fi invadată de reclame. După ce Rythm va cânta pentru ultima dată pe 15 Septembrie 2021, milioanele de utilizatori vor fi nevoiți să treacă la alți boți de acest fel, dar pe măsură ce alte soluții vor deveni populare, deja putem vedea ce soartă vor avea.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button