MORE

Youtube ar putea adauga subscripții cu plată… posibil obligatorii!

Oricine se ocupă de producția de conținut pe Youtube vă poate spune că ultimele luni nu au fost tocmai grozave când vine vorba de venitul generat prin tradiționalele reclame de pe serviciu, iar ideea ca Youtube ar putea adauga subscripții cu plată pare mană cerească. Acestea sunt, în funcție de regiune, singurul mod prin care puteți câștiga bani pe Youtube. Unele țări vor mai avea și opțiunea de donație, dar asta nu prea era o soluție pe termen lung pentru o problemă foarte serioasă, și anume, cea că Youtube este in cădere liberă din punct de vedere financiar, partenerii trezindu-se cu veniturile tăiate la o treime, iar serviciul în sine fiind incapabil să genereze profit.

O soluție pare să fi fost în cele din urmă găsită. Youtube anunță varianta de-a opta pentru un abonament la serviciu. Taxa ar urma să fie în jur de 10 dolari, și este valabilă pentru întreg serviciul, nu pentru conturi individuale. În schimbul acestei sume, ce poate fi achitată în fiecare lună, utilizatorul va beneficia de dispariția tuturor reclamelor. Absolut toate reclamele vor disparea, si cei care nu aveau AdBlock vor sti atunci ce ratează, pentru că nu s-au alăturat încă miliardului de oameni care probabil folosesc aceasta solutie.

Partenerii Youtube care isi vor fi monetizat pana atunci conținutul din reclame vor primi un procent din aceste abonamente. Mai exact, creatorul de continut poate primi până la 55% din venitul ce va fi generat de conținutul său. Cum exact se calculează câți bani se pot câștiga nu este în totalitate clar, fiind luat în considerare și timpul pe care utilizatorul chiar îl petrece privind respectivul content. Cine stă și se uită la un clip video de trei sferturi de oră va genera un profit mai mare pentru acel creator de conținut, decât pentru cineva la care utilizatorul s-a uitat doar zece secunde.

Implementarea sistemului de abonament nu are încă o dată de lansare, regulamentul nou urmand sa intre în actiune din data de 15 iunie. Rămâne de văzut dacă Google va lansa atunci si această funcție, și dacă va fi disponibil în toată lumea, sau cu țârâita mai întâi în SUA, si după ce Youtube dă faliment, și în Europa de Est. Mai ales ca au aparut speculatii recente care sustin ca Youtube ar obliga creatorii de continut sa aplice la acest program, iar in cazul in care opteaza sa nu o faca, toate clipurile lor vor fi setate automat pe private.

Articole asemanatoare

2 comentarii

  1. pe bune 10 dolari pe luna ? Cred ca ar fi mai ok ca o parte din continut sa fie restrictionat … sau sa ai o limita de upload gen 10 gb de continut… pentru ca multi urca cacat si youtube nu este un cloud pentru prostiile tale… si oricum daca vrei spatiu de stocare iti cumperi in cloud si-ti pui si fisiere si nu mai platesti 10 dolari.

    10 dolari pe an as plati dar pe luna mai bine nu ma mai uit . Youtube nu ofera ce poate da de exemplu vimeo dar ma rog.

  2. 80% din ce trafic am eu pe canalul meu de YT nu este monetizat din cauza adblockului, bine ca acum apar solutii gen Patreon, lumea se muta pe Twich, etc. Cu 10k views iti cumperi o pizza si o bere la nivelul actual…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button