Tech&ITȘtiri

YouTube te lasă să blochezi aplicația pentru a preveni apăsările accidentale

În încercarea de a îmbunătăți experiența utilizatorilor săi premium, YouTube testează o nouă funcție de blocare a aplicației, o măsură menită să prevină atingerile accidentale în timpul redării videoclipurilor. Schimbarea va fi o veste binevenită pentru utilizatorii de smartphone-uri care se confruntă frecvent cu input-uri nedorite care pun pe pauză videoclipurile, dezvăluie spoilere sau îi trimit înapoi la ecranul principal.

Capabilitatea de blocare a ecranului, introdusă anterior de alte platforme de divertisment precum Netflix, este testată în cadrul serviciului YouTube Premium, unde utilizatorii se bucură și de alte beneficii, cum ar fi vizionarea fără reclame și streaming-ul la un bitrate mai mare. Abonații Premium pot explora și funcțiile viitoare înainte de publicul larg, datorită YouTube Labs. Echipa Android Police a fost prima care a observat cea mai recentă funcție experimentală a YouTube.

Se așteaptă ca funcția de blocare a ecranului să fie o un update binevenit la interfața YouTube, notorie pentru dependența sa mare de gesturi de atingere și glisare pentru a controla redarea videoclipurilor. Pentru utilizatorii de telefoane mai mari, funcția oferă un avantaj suplimentar, permițând un grip mai relaxat în timpul vizionărilor pe termen lung, fără teama de a-și întrerupe clipul.

Perioada de încercare este programată să dureze până la sfârșitul lunii iulie. Între timp, utilizatorii care caută o experiență de vizionare sigură se pot întoarce la alte aplicații de redare media precum VLC și KM Player, care oferă deja controale de blocare a gesturilor și atingerilor accidentale de ceva vreme.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button