MOREPCȘtiri ITTECH

Youtube afișează reclame care minează cripto-monede pe PC-ul vostru

De aproape un an de zile Youtube tot are o problemă cu dispariția reclamelor de la companiile mai mari, din motive adesea cretine, dar măcar se poate lăuda că a primit un nou specimen de reclame care să le înlocuiască.

Pe parcursul ultimelor săptămâni, temerarii care încă mai folosesc Youtube fără o soluție de adblock au sesizat că sistemele lor erau forate după resurse de procesare de către reclamele afișate pe pagina unui clip video.  Scopul era destul de clar, minarea de cripto-monede, Monero ca să fiu mai exact, prin Coinhive.

Aceste reclame au persistat pe Youtube mai bine de o săptămână, conform companiei de securitate Trend Micro. Asta în ciuda declarației celor de la Google că astfel de reclame sunt eliminate în aproximativ două ore, fiind împotriva normelor acceptate pentru reclame.

Prezența lor era destul de ușor sesizabilă de către utilizatori, deoarece nu erau ca alte implementări de Coinhive ce își limitează procesul la 30% din utilizarea procesorului pentru a nu provoca probleme. Aceste reclame erau setate să folosească în jur de 80% din procesor, iar asta se observă destul de rapid. Totuși, este mai bine ca anumite site-uri Brăilene care reușesc cumva să sară de 100%.

Google promite să ia măsuri ca să nu vedeți astfel de minunății pe Youtube sau pe restul internetului unde livrează reclame. În prealabil, e bine să luați o extensie de blocat reclame care include o funcție de împiedicare a JavaScript-ului pentru Coinhive, sau a celor customizate.

[Ars Technica]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button