PC

Yahoo tot incearca sa recastige increderea utilizatorilor

Nu stim daca sa le dam o lopata sau sa contractam un popa pentru o ceremonie de inmormantare pentru Yahoo, compania fiind in aceste clipe undeva intre o linsare publica sau o inchidere definitiva cu fast, urmata de o vanzare a bucatilor aferente.

La nivel global, aproape nimeni nu mai are incredere in Yahoo, leak-urile si toate rapoartele recente indicand ca acestia au colaborat strans cu serviciile guvernamentale ale Statelor Unite, din cele 20.511 cereri de investigatie de date, 9.408 venind de la … Guvernul American.Yahoo

Noul raport de transparenta este, mai bine spus, un Mea Culpa public si trantit cu curu de pamant ca s-a aflat. Un fel de: Sefu, ne pare rau, nu mai facem, dar utilizatorii de acum sunt pe locul 1. Chestia asta cu User First, daca este sa ma intrebati pe mine, este un bullshit de zile mari. Utilizatorul trebuia sa fie PE primul loc de la bun inceput, mai ales ca discutam despre un serviciu FREE, unde utilizatorul in sine este produsul. Daca Yahoo pierde utilizatorii, pardon Yahoo a pierdut utilizatori in masa, asta inseamna ca toate acele reclame pe care inceara sa ti le bage pe gat sunt inutile pentru ca nimeni nu le vede. U dig…

Cand vii cu texte care suna a milogeala publica si dressing de PR sa prinda bine la nerozi, este clar ca esti cu un picior in groapa. Pe de alta parte, cand o ai pe Mayer, aceasta lidera mondiala in fuck-up-uri, ca CEO, nici nu este de mirare ca Yahoo a zis „da” la investigatii si si-a tinut gura inchisa in materie de leak-uri de parole.

„Utilizatorii au ales sa isi puna increderea in noi si noi la randul nostru luam aceasta probleme a intimitatii online in serios. Alaturi de rolul nostru de a promova libertatea de exprimare.”

v068x1yyy9liskjikltrBah fratilor, v-a luat ceva sa imi bagati pe gat mizeria asta. Sincer. Ca si user de pe vremea lui Pazvante Chioru, care a trecut cred ca fara sa exagerez prin cel putin 20 de layout-uri de mail si cateva iteratii de Messenger, daca stiam ca serviciul asta de mail este atat de subred, atat moral cat si din punct de vedere al securitatii, poate ca imi foloseam adresa de mail Yahoo pentru inregistrarile pe site-uri obscure care oricum imi trimit spam. Acum, la fel ca si milioane de alti utilizatori, trebuie sa fac curatenie in mail si sa ma asigur ca nu am ceva material compromitator. Dracu stie, poate o fosta mi-a trimis o poza mai deocheata si acum probabil am impartit-o cu NSA sau cu un baiat tip Snowden care mi-a scanat casuta doar pentru ca poate si pentru ca Yahoo l-a lasat.

Ultimul raport de transparenta, asa cum am spus si mai devreme, este o gluma proasta. O metoda de a aminti utilizatorilor ca si-au cam batut joc de ei. Asta ca sa nu mai vorbesc despre Germania, de unde au venit peste 2485 de cereri de investigare a datelor. Cine si-ar fi inchipuit ca o tara care are zero probleme acum, atat pe plan intern cat si international, ar dori sa isi spioneze utilizatorii…yahoo_final_images10_23589815634_o-100684258-large

Morala… Inchide casuta de Yahoo ACUM! Schimba parola, arunca in foc toate datele de log in si uita ca exista abominatia asta pe acest Glob. Asta daca nu vrei sa iti imparti mailurile cu toate agentiile guvernamentale pe care Yahoo le considera prietenoase. Adica ce mama dracu. De ce reteta secreta a lu’ bunica de gogosari sa ramana secreta! Poate mi-o fura si pe aia NSA! Pana la urma nu avem atat de multe de ascuns, dar ideea in sine, ca un nene cu un toc de pixuri la piept si o pereche de ochelari m-a trecut intr-un tabel si a bifat x si y la N categorii ma inspaimanta. Suntem fiinte rationale cu trairi complexe, nu numere intr-un tabel, iar faptul ca noi suntem produsul, intr-un serviciu free, ne da puterea sa alegem ce serviciu sa folosim.

[Yahoo]

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

5 comentarii

  1. Am si eu un cont de yahoo facut demuult,pe atunci nu imi cerea intrebari de securitate si cand am vrut sa intru pe el dupa o gramada de timp imi cere intrebari.Am facut ticket si raspunsul a fost gen „Ne doare in cur.”

  2. mwahaha yahoo..ca email messenger ..poate dar yahoo news biciodata sunt cei mai de cacat si cu recenta cursa prezidentiala din USA….s au facut de tot cacatu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button