Știri IT

Yahoo te spionează, experții recomandă abandonarea sa

Yahoo acum se află într-o situație și mai groaznică. Da, cumva compania care a încercat să bage sub covor cel mai mare hack din istorie a reușit să se îngroape în și mai mult… noroc.

Noi dezvăluiri au început să se ivească de la surse din cadrul companiei care indică nu doar că cei de la conducerea Yahoo au decis că era mai bine să nu reseteze parola utilizatorilor afectați de hack, dar că toate e-mail-urile primite prin serviciu sunt în mod activ citite scanate de guvernul SUA.

Și nu este vorba de ceva ce s-a întâmplat cu ani în urmă sau de câteva conturi de e-mail suspecte care sunt urmărite conform unor mandate primite de la tribunal.

Anul trecut, în 2015, Yahoo s-a conformat unei cereri a guvernului SUA prin care să construiască un sistem care să scaneze toate e-mail-urile primite prin serviciu. Nu cele stocate, cele care sunt în mod activ trimise. Astfel se explică de ce Yahoo pare să aibă ocazional acces la lucruri șterse.

Acest sistem a fost construit pentru a scana în mod constant după anumite cuvinte cheie pe care NSA sau FBI dorește să le supravegheze.

Decizia de-a se conforma cererii a fost luată de Marissa Mayer, CEO Yahoo, fără aprobarea șefului diviziei de securitate, Alex Stamos, care și-a dat demisia în semn de protest. Acesta lucrează acum la Facebook.

Părțile implicate nu au oferit alt comentariu în afară de „nu putem comenta”, unele probabil pentru că au trebuit să semneze un NDA.

Asta însă n-a oprit alte companii de tehnologie, ca Microsoft și Google, să comenteze, spunând că n-ar face niciodată așa ceva… fiindcă de ce să nu profite de PR gratuit, până când apare un scandal care îi implică și pe ei.

Edward Snowden recomandă utilizatorilor de Yahoo Mail să își șteargă contul.

[Reuters]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button