MORE

Yahoo este obligat sa explice de unde are mail-uri sterse

De obicei, cand un provider de e-mail colaboreaza cu autoritatile, acestea se bucura foarte mult si nu pun prea multe intrebari. Dar in cazul lui Yahoo, in Marea Britanie, pana si autoritatile se intreaba cum exact a pus Yahoo mana pe e-mail-uri sterse.

Compania este implicata in procesul unui traficant de droguri din Marea Britanie, oferind autoritatilor o serie de e-mail-uri sterse ca dovezi. Aproximativ 6 luni de e-mail-uri pe care inculpatul le-a sters. Cum exact a pus Yahoo mana pe aceste mesaje a fost pus sub semnul intrebarii, din moment ce politele companiei indica existenta acestor dovezi ca fiind imposibila.

Angajatii companiei nu prea au fost de folos, oferind explicatii contradictorii si care nu prea se potriveau cu explicatia oficiala, cea ca Yahoo a preluat draft-uri auto-salvate folosind o unealta construita special pentru asta. Avocatii inculpatului sugereaza ca Yahoo s-a folosit de accesul pe care l-ar avea la solutii guvernamentale de spionaj, mai exact, la solutiile de spionaj ilegal ale guvernului SUA, care compun PRISM.

Yahoo trebuie acum sa demonstreze ca nu merge in mana cu Ochiul lui Sauron, compania fiind invitata la tribunal in ziua de 31 august.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button