TECH

Yahoo mărturisește că toate conturile sale au fost compromise

Yahoo a dezvăluit recent că în incidentul din 2013 în care se credea inițial că au fost compromise un miliard de conturi, de fapt au fost afectate toate cele trei miliarde de conturi ale companiei. Firma a confirmat acest lucru în declarația sa către SEC (Securities and Exchange Commission).

Atacul a avut loc în 2013, dar acesta nu a fost făcut public de către Yahoo până în 2016, când a afirmat că un miliard de conturi au fost accesate neautorizat. Au fost atunci compromise informații precum adrese de email, numere de telefon, date de naștere, variante trunchiate ale parolelor, precum și întrebări și răspunsuri de siguranță.

Yahoo a avertizat atunci preventiv celelalte două miliarde de utilizatori în privința atacului. Compania s-a grăbit la acel moment să sublinieze faptul că parolele în clar, detaliile bancare și ale cardurilor bancare nu au fost compromise.

Ulterior achiziției Yahoo de către Verizon, și pe parcursul integrării, compania a obținut recent informații noi, iar acum crede că, în urma unei investigații efectuate cu ajutorul experților, toate conturile Yahoo au fost afectate de furtul informatic din august 2013.

Deși acest aspect nu constituie o problemă nouă de securitate, Yahoo trimite notificări prin email conturilor de utilizatori afectate suplimentar.

În ceea ce-i privește, Verizon – care a achiziționat Yahoo mai devreme anul acesta – a declarat că își asumă securitatea utilizatorilor și se vor asigura că vor fi pe cât de transparenți posibil în privința chestiunilor legate de securitate. Chandra McMahon, șef de securitate a informațiilor la Verizon, declară:

Verizon se angajează să respecte cele mai înalte standarde de responsabilitate și transparență, și lucrăm în mod proactiv pentru a asigura siguranța și securitatea utilizatorilor și a rețelelor noastre într-un peisaj evolutiv al amenințărilor online. Investiția noastră în Yahoo îi permite echipei să continue să ia măsuri semnificative pentru a-și spori securitatea, precum și să beneficieze de experiența și resursele Verizon.

Acesta este doar unul dintre cele câteva atacuri cibernetice care au afectat Yahoo în ultimii ani. Anul trecut compania a confirmat că un atac din 2014 a compromis informații legate de conturile a 500 milioane utilizatori. Compania a considerat acel atac ca fiind sponsorizat la nivel statal. Ulterior a confirmat un alt atac, mai mic de această dată, care a afectat aproximativ 32 milioane de conturi.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button