MORE

Yahoo Mail blocheaza selectiv accesul utilizatorilor care folosesc Ad-blockere

Fie Yahoo vor sa isi piarda toti utilizatorii, fie pur si simplu este vorba de o greseala de programare. Din pacate pentru Yahoo si serviciul Yahoo Mail, decizia de a bloca accesul utilizatorilor care folosesc un ad-blocker la casuta postala electronica este de departe cea mai nastrusnica idee pe care compania a avut-o pana acum. Pentru ca cine doreste sa isi citeasca mailul…nu?

Digiday a fost prima publicatie care a raportat problema, acestia gasind pe forumul Adblock Plus o serie de plangeri venite de la utilizatori, userii afirmand ca atat pe Google Chrome, cat si pe Mozila Firefox, accesul la serviciul de mail Yahoo este restrictionat. Conform postarilor de pe forum, motivul se pare ca este utilizarea unui ad-blocker, lucru confirmat pana si de url-ul casutei postale, la finalul acestuia gasindu-se urmatoarea linie: „reason=ADBLK_TRAP.”, element care confirma faptul ca Yahoo restrictioneaza accesul la Yahoo Mail utilizatorilor care folosesc un ad-blocker.Yahoo Mail

Yahoo a comentat pe baza incidentului, afirmand ca in acest moment compania testeaza noi produse si experiente, iar acest test chipurile ar afecta doar un grup mic utilizatorii din Statele Unite ale Americii.

Pana si Andrei Herasimchuk, fostul Senior Director of Product Design, responsabil pentru update-ul grafic pe care l-a primit Yahoo Mail in trecut, se incadreaza in „acest grup mic de utilizatori”, acesta declarand pe Twitter ca se muta pe Apple Mail. O lovitura destul de grea pentru Yahoo.

Related Articles

Back to top button