SecuritateȘtiri ITTECH

Yahoo are de plătit daune în valoare de 50 milioane dolari

A fost un drum dur pentru Yahoo în ultimii cinci ani, cu încălcări multiple de securitate care au inclus 3 miliarde de utilizatori. Acum, compania deținută de Verizon urmează să plătească 50 de milioane de dolari în daune, la care se adaugă oferirea de daune clienților afectați.

După cum s-a anunțat, această decontare încă nu a fost aprobată de o instanță federală, dar ar include 1 miliard din cele 3 miliarde de conturi compromise deținute de 200 de milioane de utilizatori Yahoo în SUA și Israel. Această reglementare se pare că modifică anumite încălcări din 2013-2014, care nu au fost raportate de Yahoo până în 2016.

În cazul în care va fi aprobată, utilizatorii afectați vor putea să depună plângeri pentru a obține partea lor din decontarea de 50 de milioane de dolari. Utilizatorii vor fi compensați cu 25 dolari / oră pentru timpul pierdut, cu o compensație maximă de 375 dolari. În mod alternativ, utilizatorii care ar putea avea probleme în privința estimării timpului pierdut pot solicita maximum 125 dolari.

Utilizatorii Yahoo care plătesc pentru abonamentele premium de 20-50 dolari pot fi eligibili pentru o rambursare de 25%, în timp ce compania va acorda, de asemenea, doi ani de monitorizare a creditului gratuit prin AllClear, în valoare de 359 dolari.

Această decontare vine după ce estimările inițiale arată că daunele au depășit 1 miliard de dolari. Cu toate acestea, Yahoo a spus că numerele au fost exagerate, deoarece mulți utilizatori „au prezentat informații false despre datele lor de naștere, nume și alte informații legate de vieța lor atunci când și-au înființat e-mailurile„.

Acordul de decontare este stabilit pentru o audiere în California, pe 29 noiembrie.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Back to top button