MORE

Yahoo a refuzat să reseteze parolele conturilor compromise în 2014

Din categoria „Hahaha, ahaha…. a… stai… vorbești serios!?”, a răsărit o veste destul de interesantă legată de probabil cel mai mare act de hacking din istoria internetului.

Conform unor informații care au ieșit acum la suprafață din cadrul companiei Yahoo, motivul pentru care habar nu ați avut că aveați un cont de e-mail compromis în 2014 era că persoana de la conducerea companiei a decis că nu era în interesul Yahoo ca utilizatorii să fie înștiințați.

Marissa Mayer, CEO al companiei Yahoo, aparent a tot avut neînțelegeri cu Alex Stamos, care atunci era șef al diviziei de securitate. Aceasta refuza să aprobe alocarea de resurse financiare pentru echipa de securitate care ar fi permis implementarea unor sisteme capabile să detecteze intruși și să poate chiar să evite incidentul de față. Pe lângă asta, Mayer a refuzat ca, după ce s-a aflat de acest hack în 2014, să fie inițiată o resetare globală a parolelor.

Motivul pentru care Mayer a luat această decizie aparent este că o înștiințare de schimbare a parolei ar putea speria utilizatorii care și-ar lua tălpășița, lăsând Yahoo cu și mai puțini clienți. Această decizie poate că nu fost una genială și probabil poate fi rezumată cu imaginea de mai jos:

Desigur, în imagine ar mai trebui îngrămădiți 500 de milioane de utilizatori care nu pot vedea focul, dar care ocazional simt căldură fără să știe de unde vine.

[New York Times]

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button