Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

XOR DDoS, un botnet Linux masiv terorizează internetul

/
/
/

Dacă aveți Linux pe PC-ul vostru, nu ar trebui să vă bazați atât de mult pe puterea pinguinului să vă apere de terorile internetului, deoarece a fost descoperit recent un botnet masiv de calculatoare ce rulează Linux, capabile să bombardeze cu ușurință orice țintă.

Rețeaua, denumită XOR DDoS, este capabilă să execute 20 de atacuri pe zi, cu suficientă eficiență încât poate inunda rapid până și rețeaua unei corporații multi-naționale. Din fericire, în funcție de perspectivă, până acum atacurile acestei rețele au fost limitate pe teritoriul Chinei, la site-uri educaționale și de jocuri de noroc.

De unde a apărut această rețea? Din propagarea virusului troian XOR DDoS, însă nu tocmai prin internet, ci prin dispozitive atașate de PC-uri, precum routere gata infectate. Prin forță brută, acest virus capătă acces la sistemele ce au parole slabe, și descarcă în liniște software-ul necesar pentru a lega PC-urile la rețeaua XOR DDoS.

Compania Akamai Technologies, ce se ocupă cu livrarea de conținut, a descoperit această rețea încă de anul trecut, dar până acum nu știau exact ce face, efectele sale fiind vizibile abia în ultimele luni.  Echipa de securitate a companiei a clasificat XOR DDoS ca o amenințare de risc mare.

Așa că dacă aveți Linux, și ați observat trafic neobișnuit, ar fi bine să vă asigurați că nu este cumva un program care s-a mutat pe PC-ul vostru și face lucruri pe care nu le vreți.

[Engadget]

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest
This div height required for enabling the sticky sidebar