TECHRSS PaginaDeMediaTelefoane

Xiaomi vrea ca bateriile telefoanelor să aibă mai multă capacitate la dimensiuni mai mici

Actul de a-ți încărca telefonul inteligent s-a transformat odată cu trecerea timpului, iar asta a adus cu sine fie metode de încărcare rapidă, fie baterii mai puternice, automat mai mari, mai voluminoase. Am văzut soluții în care o baterie monstruasă de peste 5000 mAh este împărțită în două celule pentru disiparea mai eficientă a căldurii și pentru un amplasament mai inteligent al restului de componente, însă ce te faci când volumul bateriei crește odată cu puterea acesteia? Păi, ideea ar fi că Xiaomi vrea să rezolve această problemă.

Xiaomi a dezvăluit pe Weibo planurile pentru o nouă tehnologie pentru bateriile de smartphone. Aceasta este High-Silicon Lithium, iar în primă fază se va asigura că bateria va avea o capacitate mai mare fără a-și modifica dimensiunile. Scopul final al noii tehnologii este acela de a crea baterii pentru telefoane mai mici și mai eficiente, iar Xiaomi explică pe scurt în ce constă această metodă.

High-Silicon Lithium se bazează pe triplarea volumului de silicon prezent pe electrozii negativi din baterie, spre deosebire de tradiționala abordare lithium-ion. La asta se adaugă și o metodă de gestionare care micșorează circuitele de control. În cele din urmă, rezultatul este o creștere de 10% a capacității într-o baterie ale cărei dimensiuni n-au fost extinse.

Xiaomi – De la încărcare rapidă la baterii mai mici și mai puternice

Producătorul ilustrează asta prin imaginea de mai jos. Noua baterie este puțin mai mică decât tradiționalele baterii Li-io cu care ne-am obișnuit. Și chiar dacă este mai mică, capacitatea oferită de ambele celule este aceeași. Poate că 10 procente nu sună a îmbunătățire semnificativă, dar reprezintă un început important. În timp, astfel de baterii vor avea capacități mari fără să sacrifice din spațiul pentru celelalte componente ale telefonului. În plus, smartphone-ul va deveni și mai subțire, iar Xiaomi menționează că tehnologia la care lucrează ar putea oferi duratei de viață a bateriei un plus de o sută de minute, deci da, avem de-a face și cu un factor al eficienței.

Xiaomi

Potrivit Xiaomi, noile baterii vor începe să fie produse în masă în a doua jumătate a anului 2022. Asta e o veste încurajatoare, căci vom putea întrezări în viitorul apropiat primele telefoane dotate cu astfel de baterii.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button