Știri ITRSS PaginaDeMedia

Xiaomi a ieșit de pe lista neagră a Statelor Unite ale Americii

Guvernul Statelor Unite ale Americii a decis să elimine Xiaomi de pe lista neagră a companiilor începută de Donald Trump. Bloomberg a publicat documentele prin care compania chinezească a intentat un proces împotriva americanilor, după ce a fost catalogată drept companie controlată de armata chineză.

Xiaomi și-a dovedit nevinovăția în instanță

Spre finalul mandatului lui Donald Trump, Departamentul de Apărare al Statelor Unite a declarat că Xiaomi este o companie controlată de armata chineză. Aceștia din urmă au atacat în instanța decizia la două săptămâni distanță, susținând că 75% din acțiunile companiei sunt deținute de co-fondatorii acesteia și că nu există legături cu instituțiile militare. În plus, trei dintre cei mai importanți acționari sunt americani.

În luna Martie, restricția față de Xiaomi a fost ridicată temporar, iar acum decizia a devenit definitivă. Bine, a fost și motivată de probele aduse de compania chineză în procesul deschis, prin care reprezentanții acesteia au dovedit că acuzațiile aduse erau false. Până în acest moment nici Pentagon și nici autoritățile din China nu au comentat pe acest subiect.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button