Știri ITRSS PaginaDeMediaTelefoane

Xiaomi prezinta un smartphone cu rata de refresh de 144Hz

Telefoanele cu display-uri ce pot afisa pana la 120 de cadre pe secunda nu sunt ceva nou iar companii precum Razer le comercializeaza de ceva vreme. Insa Xiaomi se lauda cu un nou model care va avea un ecran cu rata de refresh de 144Hz. Este vorba de Redmi K30 5G care ar deveni telefonul cu cea mai mare rata de refresh din lume.

In mod normal 144Hz este o rata de refresh pe care o regasim foarte des pe monitoarele de gaming ceea ce ma face sa ma intreb: ce cauta pe un telefon? Daca este sau nu o necesitate, ramane de vazut. Pana la urma, o rata de refresh mai mare a imaginii inseamna ca telefonul va depunde mai mult efort in a genera cadrele pe secunda necesare.

Asta ar putea duce si la o durata de viata a bateriei mult mai mica datorita ecranului care va solicita dispozitivul mai mult si in plus, mai este implicata si o alta chestiune ceva mai sensibila: daca oamenii vor face diferenta intre 120Hz si 144Hz. Oricum, in acelasi timp inteleg de ce Xiaomi ar face asa ceva.

Traim intr-o perioada in care tehnologia a cam ajuns la un stop, astfel diferentele mici precum un ecran cu rata de refresh puuutin mai mare ar putea fura cativa clienti ale altor branduri. De asemenea Xiaomi nu sunt singurii care fac asta, astfel Nubia lucreaza deja la un smartphone cu aceleasi caracteristici. Sunt insa de parere ca pentru un telefon, 144Hz sunt prea multi, astfel un ecran de 90-100 ar fi destul cat sa fie un salt de la 60Hz si sa ofere o imagine destul de fluida pentru un smartphone fara sa-l solicite inutil si sa-i afecteze in timp bateria si performantele. Dar cine sunt eu sa vorbesc? Inca am telefon cu 4GB RAM 🙂

UberGizmo

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button