TECHRSS PaginaDeMedia

Xiaomi își dezvăluie propria pereche de ochelari inteligenți

Trăim vremuri în care există până și becuri inteligente, pentru că de roomba-uri ne-am tot săturat să auzim. Ochelarii smart există de ceva vreme pe piață, însă nu știu dacă și când vor fi adoptați în masă. Chiar și așa, companii importante cochetează cu ideea de a breveta și lansa astfel de dispozitive. După titani ca Huawei și chiar Facebook, Xiaomi decide să intre în ring-ul ochelariștilor, lansându-și propria pereche smart.

Compania menționează că ochelarii nu vor funcționa doar ca o simplă extensie a telefonului din buzunarul tău. Perechea are o greutate de 51 de grame, fiind echipată și cu o cameră foto de 5 MP pe care, din păcate, nu o vei putea folosi în scopuri neortodoxe, întrucât un mic LED se va aprinde atunci când aceasta este activată.

Xiaomi ne aduce viitorul în fața ochilor

Alături de acestea, ochelarii Xiaomi pot afișa notificări și mesaje, pot iniția apeluri și oferă traduceri in timp real, o chestie destul de interesantă, pe care trebuie să recunoaștem că ține mai mult de filmele cu spioni infiltrați pe nu știu unde. Algoritmul încorporat de XiaoAi va putea selecta cele mai importante notificări care să fie afișate în timp util, iar asta se aplică și atunci când navighezi. Display-ul va afișa harta cu ruta respectivă, iar pe partea de notificări, acestea includ și alarme smart home, mesaje și apeluri din lista de contacte, la care vei putea răspunde mulțumită micului setup de difuzoare + microfon.

Traducerea real-time este valabilă și pentru mesajele scrise și pentru textele de pe fotografiile scanate de micuța cameră a ochelarilor. Pe partea de hardware, ochelarii Xiaomi ascund un procesor ARM cu patru nuclee și se folosesc de tehnologia MicroLED, întrucât aceasta dispune de o luminozitate mai puternică și de o durată de viață mai mare comparativ cu soluția OLED.

Xiaomi ochelari inteligenti

Totuși, Xiaomi menționează că fotografiile captate nu vor fi color. Compania a optat pentru un display monocrom pentru ca se asigura că prin structurile optice ale ochelarilor poate trece suficientă lumină. În cele din urmă, Xiaomi încă nu a anunțat o dată de lansare oficială sau un preț, dar ochelarii inteligenți sunt suficient de aproape de luminița de la capătul cutiei din depozit.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Back to top button