MORE

Xiaomi Notebook Air – producătorul Chinez atacă piața ultraportabilelor

Mulți dintre noi am așteptat anunțul noului telefon Redmi Pro astăzi, dar producătorul chinez Xiaomi a surprins piața anunțând primul model de laptop al companiei, Xiaomi Notebook Air.

Sună familiar, nu?

Laptop-ul va fi disponibil în două variante, de 13.3″ și 12.5″, și rulează Windows pe un display Full-HD, conținut într-o carcasă exterioară în întregime metalică. Ambele modele oferă un port USB Type-C cu încărcare și două sloturi USB.

Se oferă o tastatură full-size cu un design al tastelor asemănător modelelor Apple, cu iluminare al fiecărei taste.

Acestea sunt dotate cu software-ul Xiaomi Sync pentru transferul de date către și din partea unui telefon Xiaomi, și poți debloca laptopul folosind un dispozitiv Mi Band. Rămâne de văzut cât de eficientă este această măsură de securitate.

Prețul de pornire va fi în jurul a 540$ pentru modelul de 12.5″, iar modelul mai mare va avea un preț în jurul sumei de 750$.

Xiaomi Notebook Air

Este foarte posibil ca, asemenea multor produse Xiaomi, această lansare să fie, cel puțin inițial, disponibilă doar pe piața chineză, unde va fi oferit în vânzare începând cu data de 2 august.

Xiaomi promit pentru modelul de 13.3″ un procesor Intel Core i5 cu 8GB de memorie DDR4 și utilizând un SSD PCIe de 256GB și un slot suplimentar pentru încă un SSD.

Se oferă și un cip video NVIDIA GeForce 940MX pentru jocuri, iar toate aceste componente vor încăpea într-un șasiu de 30.7 cm lungime, 21cm lățime și o grosime de doar 1.5cm, totul într-o greutate de 1.28Kg.

Notebook Air 13.3 Specs

În cazul modelului de 12.5″, acesta va utiliza un procesor Intel Core M3 cu grafică integrată, 4GB de memorie RAM și un SSD expandabil de 128GB.

Unul din motivele pentru care Xiaomi se poate lăuda cu device-uri cu 13% decât rivalul Apple, este datorat ramei mai mici a ecranului, de doar 5.59mm.

Va fi interesant de văzut câte exemplare reușește să vândă Xiaomi, în raport cu valoarea de piață extrem de ridicată la ora actuală a valorii acțiunilor companiei, estimate la 45 miliarde de dolari.

Prețurile relativ scăzute ale telefoanelor Xiaomi sunt posibile în parte datorită ciclului mai ridicat de viață al acestor produse, de până la 2 ani, timp în care acestea beneficiază de trei sau patru reduceri de preț. Lungimea mai ridicată de viață a ofertelor permite Xiaomi să negocieze prețuri mai avantajoase cu furnizorii de componente.

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button