PC&Consoles

Xiaomi își face debutul pe piața laptopurilor de gaming

Xiaomi a lansat primul său laptop de gaming, Mi Gaming. La cel mai înalt nivel de opțiuni, notebook-ul de 15,6 inch poate fi echipat cu un i7-7700HQ și un GTX 1060. Ca și în cazul altor produse Xiaomi, punctul de vânzare real al lui Mi Gaming va fi, fără îndoială, designul său cu aspect premium.

Xiaomi, titanul chinez producător de telefoane inteligente, nu este o companie pe care să o putem asocia de obicei cu hardware de PC sau periferice de gaming. Nu cu mult timp în urmă, compania a urmat exemplul dat de Huawei – alt titan din industria de telefoane inteligente al Chinei și principalul concurent al Xiaomi – și a intrat pe piața calculatoarelor prin lansarea primelor sale notebook-uri. Acestea ar putea fi numite de unii drept copii ale MacBook-urilor Apple, dar trebuie să recunoaștem că produsele acestor nou-veniți au un design foarte bine finisat. Nici măcar Apple nu a replicat modelul lor de cameră de tip pop-up, care deși nu este tocmai practic, chiar arată cool.

După succesul cu laptopul Mi Notebook Air, Xiaomi continuă acum cu un laptop de gaming subțire și ușor. În mod tradițional, termenul a fost un pic paradoxal, dar laptopurile pentru jocuri nu mai sunt acum reprezentate doar de acele modele masive de o greutate considerabilă. Companiile și-au dat seama că există o zonă intermediară între „consumator” și „entuziast hardware fără compromisuri”, unde se află cea mai mare parte a pieței gamerilor. Acesta este locul notebook-urilor de jocuri subțiri și ușoare (și scumpe).

Revenind la subiectul principal, noul laptop al lui Xiaomi, Mi Gaming, va avea o siluetă zveltă, dar nu se compară cu produsele de ultimă generație fabricate de veteranii domeniului, Asus, Gigabyte și Acer. În schimb, notebook-ul Xiaomi va concura cu mai multe notebook-uri de mijloc și se va încadra în jurul prețului de 1.000 de dolari.

În ceea ce privește specificațiile, Mi Gaming se ia la întrecere cu concurența folosind un procesor i7-7700HQ, o placă video dedicată GTX 1060, 16 GB de memorie RAM, un SSD de 256 GB PCI-e și un ecran IPS de 15,6″. De asemenea, laptopul nu duce lipsă de porturi. Mi Gaming are un port USB-C, patru porturi USB 3.0 și mufă Ethernet, mufe audio separate, un port HDMI 2.0 și un cititor de carduri SD.

Din punct de vedere al design-ului, credem că Xiaomi a dat lovitura cu acest notebook. În loc de designul obișnuit de tip clapetă, ecranul se deschide cu ajutorul unor balamale similare cu cele de la HP Spectre. Tastatura dispune de iluminare RGB pe patru zone, iar accentele de lumină de pe laturile notebook-ului asigură iluminarea ambientală. În cele din urmă, un sistem robust de răcire cu două ventilatoare, care scot flăcări în videoclipul promoțional, pare să fie adecvat pentru echipamentul nu tocmai exigent din dotare.

Nu există încă informații când acest laptop va fi lansat și pe alta piață decât cea din China.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button