RSS PaginaDeMediaTECHTech&IT

Xiaomi inoveaza in domeniul smartphone-urilor – Camera selfie sub ecran?

Xiaomi pregateste o noua tehnologie de integrare a camerei selfie sub ecran, pentru urmatorul an. Majoritatea producatorilor s-au confruntat cu aceasta problema, o data cu lansarea terminalelor Android; cu ecran din ce in ce mai generos. Astfel, camera frontala a fost ascunsa cu ajutorul unui breton de diferite forme, intr-un mecanism de tip pop-up sau flip. Solutia in acest caz? Utilizarea unui ecran c-un aranjament de pixeli mai deosebit. Xiaomi ar lucra la aceasta tehnologie de o perioada foarte lunga de timp. In prezent, producatorul ar fi ajuns la cea de-a patra versiune a tehnologiei. Clipul de prezentare pare foarte convingator, sa vedem ce a pregatit Xiaomi pentru noi.

Intr-o postare pe blog, compania a dezvaluit tot conceptul aflat in spatele implementarii camerei selfie sub ecran. Aparent, aranjamentul pixelilor joaca un rol extrem de important in spatele tehnologiei. Lumina va trece mult mai usor printre pixeli de data aceasta, fara sa sacrifice densitatea in acelasi timp. Algoritmul camerei va juca un rol extrem de important, abia asteptam sa le vedem in practica.

Xioami a transmis mai departe faptul ca vor dubla numarul de pixeli, fara a sacrifica uniformitatea ecranului. Productia in masa va incepe cel mai probabil anul viitor, inca nu stim care vor fi terminalele echipate cu ecranul revolutionar. Vor exista oare si parti negative?

Alexandru Baciu

Salutare, numele meu este Alexandru si de mic copil am fost pasionat de hardware, gaming si tehnologie. Ador foarte mult sa testez tot felul de gadget-uri interesante cu scopul de-a impartasi informatia cu cei din jur. In prezent studiez informatica, ma joc tot felul de jocuri faine si redactez diverse review-uri; despre asta este vorba!

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button