Tech&IT

Xiaomi implementează funcția de plată prin NFC în România pentru trei dispozitive wearable

Autor: Matei Pană

În urma unor parteneriate pe care Xiaomi le-a făcut cu BCR și Mastercard, funcția NFC va fi disponibilă pe trei dintre dispozitivele wearable ale acestora. Este vorba aici de Mi Smart Band 6 NFC, Xiaomi Watch S1 și Xiaomi Watch S1 Active. Astfel, începând de astăzi, utilizatorii dispozitivelor din portofoliul Xiaomi de pe plan local
menționate mai sus pot face plăți contactless. Funcția NFC este momentan disponibilă pentru posesorii de carduri Mastercard, emise de BCR.

În caz că nu deții niciunul dintre aceste trei device-uri, dar ești interesat de ce știu să facă, îți spun eu aici pe scurt:

Mi Smart Band 6 NFC

Mi Smart Band 6 NFC este o brățară smart cu un display AMOLED de 1.56 inci. Cu aceasta îți poți monitoriza aspecte legate de sănătate cum ar fi ritmul cardiac, nivelul de oxigen din sânge și calitatea somnului. Durata de viață a bateriei este până la 12 zile în modul de economisire al bateriei, și o rezistență la apă de până la 5 ATM.

Xiaomi Watch S1 și Xiaomi Watch S1 Active

Ambele modele de ceasuri smart îți pun la dispoziție 117 tipuri de antrenament, dintre care 19 sporturi profesioniste. În momentul în care device-urile detectează pași sau alergat, acestea încep automat monitorizarea. Acestea oferă de asemenea mai multe tipuri de informații despre aspecte legate de sănătate, cum ar fi nivelul saturației de oxigen din sânge, calitatea somnului și ritmul cardiac.

Dacă ești posesorul unuia dintre cele trei device-uri menționate mai sus, să știi că acum poți folosi liniștit funcția de plată prin NFC, ceea ce mi se pare un lucru foarte util, mai ales când vorbim de niște device-uri pe care le porți la mână. Mi se părea oricum foarte comod să folosesc telefonul pe post de card fără să mai trebuiască să-mi iau portofelul după mine, dar folosirea funcției ăsteia pe un dispozitiv wearable mi se pare și mai ușoară, pentru că nici nu mai este vorba de ceva ce trebuie scos din buzunar. Și ținând cont că există în acest moment peste 300.000 de POS-uri la noi în țară, o să tot ai unde să scapi de banii de pe card.

Contributors

Pe lângă echipa noastră uzuală de tocilari, colaborăm punctual cu diverși redactori și freelanceri la fel de pasionați ca și noi în ceea ce privește jocurile, gadget-urile și tehnologia, în general. Materialele scrise de aceștia sunt marcate cu denumirea Contributors și sunt evaluate cu atenție, pentru a ne asigura că vă oferim informații corecte și conținut de calitate, la standardele Zonei.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button