TECHRSS PaginaDeMedia

Roboții preiau conducerea – Xiaomi va construi o fabrică pentru producția de telefoane complet automatizată

Nu știu dacă doar mie îmi miroase puțin a SkyNet, dar lumea se mișcă mai repede decât pot eu să țin pasul, sau poate că sunt prea lent. Piața asiatică nu dă semne de oboseală, iar Xiaomi se pregătește de o nouă etapă în evoluția sa ca brand.

Președintele companiei, Lei Jun, a anunțat faptul că o fabrică imensă este pe cale să ia naștere. Această fabrică va funcționa complet autonom, în sensul că nu va fi nevoie de niciun fel de prezență umană pentru producția de smartphone-uri. Uzina va fi botezată „Black Light Factory”, un nume destul de catchy și potrivit. Însă nu doar numele este cel care inspiră putere și performanță.

După estimările Xiaomi, roboții din fabrică vor fi capabili să asambleze, să testeze, să împacheteze și să scoată la înaintare câte un telefon la fiecare 3 secunde. Scopul final este ca producția de telefoane ale companiei să nu mai necesite niciun fel de intervenție umană, procesul fiind automatizat în totalitate.

Black Light este parte dintr-un plan în mai multe faze gândit de Xiaomi

În august 2020, Xiaomi a completat prima fază a proiectului Smart Factory. Acesta s-a bazat inițial pe construirea unei prime fabrici în care roboții erau supravegheați periodic, astfel încât puteau fi produse anual aproape un milion de telefoane.

Xiaomi fabrică robotizată

Odată cu studierea evoluției procesului, Xiaomi „a găsit curajul” de a experimenta cu ideea unei fabrici suplimentare, unde intervenția umană să fie redusă pe cât de mult posibil, dacă nu chiar eliminată. Aceasta este a doua fază a proiectului, iar uzina Black Light urmează a fi construită, cu posibilitatea de a produce 10 milioane de dispozitive pe an.

Ambele fabrici se află în două districte din Beijing. Proiectul pentru uzina complet robotizată a fost aprobat acum trei luni, iar Xiaomi a obținut deja autorizare pentru a o putea construi pe terenul respectiv. Aceasta va genera un profit anual de aproximativ 9.3 miliarde de dolari, funcționând non-stop, fără pauze. În plus, compania promite că va începe să construiască încă o astfel de fabrică la finalul anului 2023. High tech, low life, cyberpunk pretty much?!

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button