TelefoaneȘtiriTech&IT

Xiaomi 13 Ultra se clasează sub iPhone 14 Pro Max și Pixel 7 Pro in topul DxOMark

Xiaomi a decis în sfârșit să lanseze Xiaomi 13 Ultra în Europa. Bifează în calendar data de 12 iunie – atunci poți pune mâna pe acest vârf de gamă pentru €1,499. Este disponibil doar într-o configurație de 12 GB RAM, 512 GB de stocare, așa că ține asta în minte.

Hai să discutăm despre detaliile tehnice, nu? Tuturor ne place să facem niște poze fenomenale, iar focusul acestui telefon este, fără îndoială, camera. Xiaomi 13 Ultra aduce la masă patru obiective de 50 MP: un senzor Sony IMX989  principal, iar ceilalți trei senzori IMX858 se ocupă de ultrawide și dual telefoto.

Dar aici intervine surpriza. DxOMark, site-ul suprem de testare a camerelor de pe smartphone-uri, a acordat Xiaomi 13 Ultra un scor total de 140. Acesta se clasează alături de Pixel 7, Galaxy S23 Ultra și Vivo X90 Pro Plus, aterizând pe locul 14 în clasamentul lor. Cu companii precum Apple, Google, Honor, Huawei și Oppo încă în frunte, Xiaomi are de recuperat.

Acum, te-ai putea întreba de ce. Se pare că sistemul de camere nu este perfect și are defectele lui. De la o întârziere deranjantă între apăsarea butonului de declanșare și capturarea imaginii, la pozele portret care ies adesea supraexpuse, rezultând tonuri de piele nereale și niveluri scăzute de contrast. Chiar și obiectivul Leica Summicron peste camera principală tinde să producă flare la marginile unei imagini în condiții puternice de lumină. Sigur, DxOMark consideră că Xiaomi 13 Ultra are un sistem de camere competent, dar nu este încă în marile ligi. În ciuda acestor micuțe probleme, rămâne un jucător substanțial în jocul smartphone-urilor.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button