TelefoaneȘtiriTech&IT

Xiaomi 13 Pro impresionează prin calitatea pozelor, în special cele cu zoom

Multe telefoane lansate în ultima vreme vor să se mândrească cu titlul de cea mai bună cameră de pe un telefon. Câțiva pretendenți serioși (Samsung Galaxy S22 Ultra, iPhone 14 Pro Max, Google Pixel 7 Pro) s-au duelat în ultimele luni de zile, dar se pare că pe partea de zoom, nimic nu poate să bată Xiaomi 13 Pro.

Acest telefon nu pare să impresioneze, cel puțin nu pe hârtie. Camera telefoto are un zoom de doar 3,2X și nu este periscop, așa cum găsim pe S22 Ultra. Cu toate astea, grație unui element care plutește în interiorul lentilei, Xiaomi 13 Pro poate să focalizeze la distanțe foarte mici, iar rezultatul este uluitor. Toate pozele sunt luate de pe site-ul de socializare chinez Weibo.

Și performanța în lumină slabă este foarte bună. În general, restul telefoanelor de pe piață nu scot rezultate foarte bune cu camera telefoto noaptea, dar Xiaomi 13 Pro se descurcă remarcabil:

Culorile sunt naturale, contrastul și gama dinamică sunt ce trebuie iar imaginile sunt clare și detaliate. Parteneriatul companiei chineze cu Leica începe să dea roade, și mă bucur să văd că un telefon este capabil de poze care nu demult le puteai vedea doar pe o cameră DSLR.

Și pe partea de video, camera telefoto de pe Xiaomi 13 Pro stă bine. Vedem și aici aceiași focalizare foarte aproape, iar stabilizarea optică își face datoria cu brio. La fel ca la poze, culorile sunt corecte iar bokeh-ul din fundal este credibil.

Dar Xiaomi 13 Pro nu este doar despre cameră. Printre specificațiile principale ale dispozitivului se numără:

  • Chipset Snapdragon 8 Gen 2
  • Ecran mare, de 6,73 inch, OLED, 120Hz
  • Senzorul camerei principale de 1 inch
  • Baterie de 4.820mAh
  • Încărcare rapidă la 120W pe cablu, la 50W wireless

De menționat este faptul că Xiaomi 13 Pro este disponibil în acest moment doar în China. Ne putem aștepta la o lansare oficială în Europa (și implicit și în România) undeva în prima parte a anului 2023.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button