MORE

XFX a făcut un RX 460 răcit pasiv

Acum că noua generație de plăci video oferă un consum de energie redus față de ce aveam anterior la dispoziție, era normal să vedem din ce în ce mai multe modele care nu necesită răcire activă. Iar unul din primele astfel  de modele este RX 460.

XFX a produs o placă video bazată pe procesorul grafic Polaris 11, care nu dispune de nici un fel de răcire activă. În schimb, are un radiator mare care aparent este capabil să țină placa în idle la o temperatură de 33 de grade și sub încărcătură la 62 de grade. Acestea sunt temperaturile raportate de XFX, nu știu dacă placa este cu adevărat în stare să le respecte.

Totuși, ar trebui să rămână la temperaturi destul de modeste fără răcire activă, chiar și AMD demonstrând acum câteva luni de ce este capabil acest procesor grafic. Atunci, în timpul unei demonstrații la care era redat un fișier video în 4K, ventilatorul plăcii vide a fost oprit și demontat, fără să apară probleme de temperatură în timpul decodării accelerate prin GPU.

Pentru a vă oferi ceva context, placa mea video, un GTX 750, are nevoie de răcire activă pentru a sta sub 65 de grade când este stresată și nu are performanța unui RX 460, dar are cam același consum.

[Overclock 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

7 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button