Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Xerox a făcut un procesor ce se poate auto-distrugere

/
/
/
img

Ca parte dintr-o inițiativă a agenției guvernamentale americane DARPA, pentru dezvoltarea de electronice ce nu pot cădea în mâinile inamicului, Xerox a realizat un procesor ce se poate auto-distruge.

Dispozitivul a fost realizat de divizia PARC a companiei Xerox, și contrar a ceea ce ați crede, nu conține cantități mari de explozibil. Ar fi chiar impractic să îngrămădesti material pirotehnic într-un telefon sau un calculator.

Xerox a construit un procesor într-o bucată de sticlă, care putea fi distrusă complet la contactul cu un fascicul laser. Circuitele erau construite într-o bucată de Gorilla Glass, produsă de compania Corning, ce poate fi găsită pe aproape toate telefoanele high-end.

Modul prin care au reușit să facă bucata de sticlă să se spargă instantaneu la contactul cu fasciculul laser a fost prin stresarea structurii, în așa fel încât, să cedeze atunci când este aplicată puțină forță într-un anumit punct. Efectul este similar cu ceea ce se poate observa la o Lacrimă de Batavia. O picătură de sticlă răcită rapid, care are o suprafață foarte dură, dar cea mai mică atingere a cozii sale poate provoca o explozie.

Invenția celor de la Xerox PARC nu va fi la dispoziția publicului prea curând, aplicațiile sale fiind inițial militare și guvernamentale. Iar înainte de a vă întreba de ce ar dori cineva așa ceva, atunci când ar putea trânti dispozitivul de pământ foarte tare, electronicele care folosesc această tehnologie pot fi detonate de la distanță, prin activarea unui LED integrat, când sunt furate sau atunci când nu mai sunt utile.

În esență, ce se întâmplă la începutul fiecărui film Misiune Imposibilă.

[Engadget]

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest
This div height required for enabling the sticky sidebar