MORE

XCOM refacut in Excel

De ani buni exista obiceiul in comunitatea pasionatilor de jocuri video de a reface titluri favorite pentru platforme mai vechi. Unii o fac din placere, pentru amuzament, sau pentru ca le place provocarea de a ingramadi Crysis pe un Atar 2600. Altii aparent o fac pentru a putea invata mai bine programare. Spre exemplu, un individ a creat o varianta a lui XCOM in Excel.

Da, in Microsoft Excel. Varianta de XCOM realizata de un individ care isi spune „crruzi” include cam tot ce v-ati astepta sa vedeti la un joc XCOM. Are lupte tactice, are personaje multiple cu statistici si echipament, inamici, medii destructibile, vine pana si cu un editor de nivele. Partea de management al bazei inca nu este implementata, dar si asta se afla in dezvoltare, intregul proiect fiind in lucru de foarte putin timp, dar aflandu-se deja intr-o stare jucabila.

5V9Xtqk

Pentru cei care sunt surprinsi ca cineva chiar poate realiza un joc, de orice fel, in Excel, merita mentionat ca nu este tocmai prima data cand se realizeaza lucruri bizare in el. Pana si cei de la Microsoft tot aveau obiceiul de-a ascunde lucruri in el, cum ar fi jocuri de curse sau ocazionalul simulator de zbor. Traditia dateaza de ani buni.

Varianta de Excel a lui XCOM, numita EXLCOM inca nu este disponibila pentru publicul general, dar probabil va fi atunci cand este terminata.

[Reddit]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button