GamingPC&Consoles

Xbox Series X și S pot rula Windows 98 pentru gaming retro

Încă de la începuturile sale, Xbox a fost privit mai mult ca un PC decât ca o consolă. Și pe bună dreptate, mai ales că prima apariție a consolei de la Microsoft era practic un calculator modificat care rula un Intel Pentium III de 733MHz și avea un HDD integrat. Tradiția merge mai departe și-n ziua de astăzi, iar Xbox Series X și S au învățat un truc nou grație comunității de gameri retro care au reușit să ruleze Windows 98 pe ele.

Tot procesul ăsta a fost posibil datorită RetroArch, un software care poate emula o mulțime de chestii, de la jocuri de PlayStation 2 până la DOS. Iar ăsta din urmă este necesar pentru instalarea Windows 98. Nu voi sta acum să explic procesul, însă vă las două alternative: una legală, una mai puțin legală care poate duce la banarea contului de Xbox Live.

Xbox Series X și S au învâțat trucuri noi

Odată ce ai reușit însă să instalezi Windows 98 pe Xbox Series X sau S, te vei putea bucura de experiența de a folosi sistemul de operare de la Microsoft cu tastatură și joystick-ul de pe controller… suportul pentru mouse nu este încă integrat și nu cred că va fi implementat un workaround prea curând. Și cu toate astea, performanța obținută de cei de la Digital Foundries în jocuri a fost impresionantă și pare că totul merge cum trebuie.

În acest fel Xbox Series X și S tocmai au devenit și mai interensate; pe lângă că sunt cele mai bune console atunci când vorbim despre backwards compatibility, chiar și pe Series S poți să emulezi jocuri de PlayStation 1 și 2, poți instala Windows-uri vechi și te poți bucura de Xbox Game Pass fără probleme. Iar dacă îți place să te distrezi și vrei o platformă inedită pe care să faci tot felul de experimente, la prețul său un Xbox Series S ar putea fi o ofertă extrem de interesantă.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button