MORE

Xbox Scorpio si Xbox One S au fost anuntate la E3

Seara trecuta la E3, Microsoft a dezvaluit nu una, ci doua console noi. Prima este o varianta eficientizata a lui Xbox One, numita Xbox One S, iar cealalta este bazata pe hardware nou, mai puternic, si se numeste Xbox Scorpio.

Xbox One S va fi disponibil din luna august la pretul de 300 de dolari/euro, avand o marime cu 40% mai mica fata de varianta de lansare a consolei si oferind chiar cateva imbunatatiri de natura tehnica. Controller-ul are o raza mai mare, sursa electrica este integrata in sistem, va suporta HDD-uri de pana la 2TB si are un controller infrarosu inclus, asa ca va putea actiona ca o telecomanda.

Ce a venit ca o surpriza a fost ca Microsoft a dezvaluit ca Xbox One S va avea suport pentru redarea de imagini in format HDR, ceva ce ar fi posibil numai daca procesorul grafic a fost schimbat sau modificat pentru a permite output pe un standard nou HDMI sau DisplayPort.

https://youtu.be/Q-JO61zNhhI

Consola cea cu totul noua, Xbox Scorpion, va mentine compatibilitatea cu Xbox One si Xbox One S, dar va aduce o putere procesare totala de aproape 6 TFLOPS, ceva impresionant, avand in vedere ca placa video a variantei de baza nu avea nici macar 2 TFLOPS. Nu s-au dat prea multe detalii tehnice, doar ca va avea tot un procesor cu 8 nuclee si o latime de banda de 320GB/s, ceea ce ar sugera ca poate sistemul a trecut la o noua implementare de memorie.

Aceasta consola ar fi construita pentru a suporta jocuri in 4K si un framerate de 60 de cadre pe secunda, dar poate ca nu pe ambele simultan. VR-ul un element cheie, asa ca zvonurile anterioare s-au cam confirmat, foarte probabil Xbox Scorpio avand suport pentru Oculus Rift.

Noua consola Xbox Scorpio nu va fi lansata prea curand, ci abia la sfarsitul anului 2017. Pretul sau nu a fost anuntat.

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button