PC&Consoles

Xbox One X are suport pentru monitoare de 1440p

O veste bună pentru cei care au de gând să cumpere un Xbox One X, dar nu vor să vândă diverse organe interne pentru un televizor 4K.

Veți putea să vă folosiți de noua consolă și de puterea sa adițională pentru a reda conținut și pe un monitor cu o rezoluție de 2560×1440 fără nici un fel de upscaling sau de scamatorie. Nu prea sunt jocuri anunțate care să țintească direct rezoluția de 1440p, dar consola va putea să redea jocurile pe un ecran care o suportă fără prea mari probleme. Astfel Xbox One X se va diferenția de PS4 Pro, care suportă fie 1080p fie 4K, fără nici un fel de compromis. Rularea unui joc de PS4 Pro pe un monitor de 1440p va duce la redarea sa în 1080p.

Mai mult de atât, există posibilitatea ca Xbox One X să fie în stare să beneficieze de funcția de sincronizare variabilă a vitezei ecranului, ceea ce va ajuta la eliminarea efectului de rupere a imaginii. Această funcție nu este confirmată, dar vorbim de hardware bazat pe Polaris, așa că suportul pentru FreeSync nu ar fi tocmai imposibil de implementat. Va depinde de ce decide Microsoft să facă.

Important este că te vei putea folosi de un monitor cu o rezoluție mai mare de 1080p pentru a juca ceva într-un detaliu mai bun, fără să vinzi casa pentru a cumpăra un televizor 4K.

[The Verge]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button