PC&Consoles

Xbox One X a fost lansat

Generația nouă de console de jocuri video a sosit în plină forță, cu lansarea lui Xbox One X.

Microsoft anunță că noua consolă este acum disponibilă în toată lumea, ceea ce probabil înseamnă că va sosi și pe meleagurile noastre până la sfârșitul lunii, data de 24 noiembrie fiind indicată anterior. Prețul în SUA este de 500 de dolari, așa că pe la noi va costa în jur de 5-600 de euro.

Consola cea nouă se folosește de o infrastructură software compatibilă cu generația anterioară, jocurile fiind create la comun pentru ambele variante. Asta înseamnă că indiferent cât de puternică va fi Xbox One X, toate jocurile vor fi create pentru cel mai mic numitor comun.

De asemenea, mai este problema că se folosește tot de un procesor Jaguar cu 8 nuclee, din aceeași generație ca Bulldozer, ce nu este în stare de prea multe lucruri. Totuși, componenta grafică este chiar impresionantă, fiind compusă dintr-un GPU Radeon customizat și destul de puternic.

Cu toate acestea, dacă vă așteptați ca promisiunea de 4K nativ să fie îndeplinită pentru fiecare joc, am o veste care are să vă dezamăgească. Unele jocuri vor funcționa la 4K, precum noul Forza, dar multe dintre ele rulează la mult mai puțin de atât. Totuși, măcar aveți parte de o consolă care poate reda jocuri fără stres la 1080p și chiar la 1440p. Iar cu ceva tehnici de mascare inteligente, se poate reda ceva ce seamănă cu 4K.

Desigur, cu timpul dezvoltatorii vor înțelege din ce în ce mai bine cum se pot folosi de această consolă și poate vor reuși să facă lucruri și mai impresionante. Cine știe, poate Ubisoft chiar nu va mai avea motiv să schilodească variantele de PC ale jocurilor doar pentru ca cele de pe console să nu arate oribil prin comparație.

[Gamespot]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button