PC&Consoles

Xbox One X a fost anunțat la E3 2017

În cadrul conferinței sale de la E3, Microsoft a dezvăluit pentru lumea întreagă noua variantă a consolei Xbox, sub forma lui Xbox One X.

Cunoscut până acum ca Project Scorpio, noul model aduce hardware mai puternic, mai eficient și compatibilitate deplină cu jocurile de Xbox One, alături de promisiunea că va putea rula titluri noi pe rezoluția de 4K. Această rezoluție este obținută fie în mod nativ la jocurile făcute de studiourile Microsoft, precum Turn 10 cu al lor Forza 7, fie prin metode similare cu cele implementate la Playstation 4 Pro, de scalare a imaginii.

Xbox One X va costa 500 de euro, iar pentru această sumă veți primi un sistem construit pe baza unui procesor AMD Jaguar cu 8 nuclee, ce funcționează la o frecvență de 2.3GHz. Țin să vă amintesc de faptul că Jaguar este bazat pe Bulldozer, oferind doar un spor de frecvență de 550 MHz față de Xbox One. Nu este vorba de arhitectura Zen, mult mai potentă, găsită acum la procesoarele Ryzen.

Componenta grafică a fost însă modificată la greu, fiind reprezentată de această dată de o un GPU Polaris cu 40 de unități de procesare, mai multe ca un RX 480, ce funcționează la o frecvență de 1.172MHz. Componenta grafică mai beneficiază și de includerea în hardware a unor instrucțiuni de DirectX 12 care în mod normal ar trebui executate în software, oferind componentei grafice un spor de performanță suplimentar.

Pe partea de memorie, consola va avea 12GB de GDDR5, dintre care 9GB vor fi disponibili pentru jocuri. Pe partea de stocare consola dispune de 8GB de memorie Flash, alături de un HDD de 1TB. Consola suportă redare video în format 4K UHD de pe discuri Blu-Ray, ceva ce PS4 Pro tot nu poate.

Xbox One X ajunge pe piață în ziua de 7 noiembrie 2017, tot atunci fiind disponibile pentru noua consolă jocuri precum Crackdown 3, Forza Motorsport 7, iar Sea of Thieves a fost și el menționat, deși jocul pare să fi fost amânat până în 2018.

Pentru a evita confuzia, propun să ne referim colocvial la noua consolă sub numele de „Socks”, la fel cum Xbox One era cunoscută mai bine sub numele „Xbone”

[The Verge]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button