PC&Consoles

Xbox One S a fost lansat

Prima (și probabil ultima) revizie a console Xbox One a fost lansată. Modelul mai mic și mai economic numit Xbox One S poate fi acum cumpărat de toți cei care ori s-au trezit că le-a explodat consola, sau nu au răbdare până la Xbox Scorpio.

Xbox One S are o mărime cu 40% mai mică, în comparație cu varianta de lansare. Această reușită a fost posibilă datorită perfecționării metodei de producție și a tranziției la un procesor integrat construit pe 16 nanometri. În cazul în care vă întrebați dacă asta aduce și performanță mai bună, practic aduce, dar nu mult. CPU-ul a fost amplificat cu câțiva MHz. Jocurile care au un framerate deblocat sau care până acum se străduiau sa rămână la 30 de cadre pe secundă se vor bucura de câteva cadre pe secundă în plus. Microsoft a specificat clar că nu ar trebui să vă așteptați la ceva observabil.

Procesorul grafic, deși este în esență același, are integrată ceva tehnologie nouă care îi permite să redea video în format 4K și chiar imagini în format HDR. Consola mai vine acum din cutie cu un HDD de până la 2TB, iar suportul pentru orice înseamnă Kinect a fost smuls, eliberând ceva mai multe resurse pentru dezvoltatori.

Prețul lui Xbox One S este de 400 de dolari/euro+taxe. Anul viitor va sosi Xbox Scorpio, care probabil va fi mai scump, dar are putere mult mai mare.

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button