PC&Consoles

Xbox One primește un mod de copilot

Creators Update nu este restricționat doar la Windows 10, fiind menit să actualizeze întregul ecosistem Microsoft. Asta include și Xbox One. Iar una din funcțiile noi aflate acum în testare este cea de copilot.

Microsoft va permite în noul update o formă diferită de coop, una la care doi jucători pot controla simultan același joc. Modul de copilot a fost inițial gândit ca un ajutor de accesibilitate pentru cei care nu se pot folosi de un controller la potențialul său maxim. În esență va contopi două gamepad-uri hardware într-unul singur la nivel de software. Astfel, orice acțiune efectuată pe unul din ele va fi citită ca și cum ar fi venit de la ambele.

Funcția este disponibilă nu doar local, ci și prin internet. Se aseamănă cu soluția deja disponibilă în GeForce Experience, care permite unui utilizator să intre direct în jocul altuia prin intermediul funcției de streaming.

Modul de copilot ar putea duce la câteva experiențe interesante de coop, fiind ceva disponibil direct din software, fără nevoia de a fi codat în joc. Și având în vedere că Xbox One practic are o aplicație pentru PC care se instalează ca standard în Windows 10, ar putea fi disponibilă cam peste tot de la primăvară.

[Eurogamer]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button