MORE

Xbox One nu va fi ultimul Xbox

Din moment ce lumea s-a plictisit de vechea zicala „PC is dead”, in ultima vreme se vehiculeaza o alta idee, ca generatia actuala de console va fi ultima. Pentru Xbox se pare ca asta nu va fi valabil.

Phil Spencer, capetenia diviziei de Xbox, a declarat ca se asteapta din plin sa existe o noua generatie de console dupa cea actuala. Dar pana atunci, echipa este 100% dedicata transformarii consolei Xbox One in cea mai buna din orice generatie de pana acum.

Asa ca puteti sta linistiti, in cazul in care va temeati ca Xbox se va termina cu Xbox One. Desigur, Microsoft nu este tocmai genul de companie care sa respecte ce spune, fapt dovedit in mod repetat pe segmentul de Xbox cu  lucruri precum Milo sau cam fiecare functie „inovatoare” a lui Xbox One.

In cazul in care va intrebati de unde vine aceasta spaima ca ne aflam in ultima generatie de console, voi incerca sa explic. Deoarece generatia anterioara, inceputa cu Xbox 360, a durat 8 ani, lumea se asteapta ca cea curenta sa reziste macar pana in 2020. Se prevede ca atunci majoritatea televizoarelor si a dispozitivelor mobile vor avea suficienta putere de calcul incat sa faca nativ ceea ce poate o consola, si ca urmare, nu va mai avea sens achizitia uneia ca un dispozitiv fizic.

In consecinta, companiile care produc console vor trebui sa se mute catre servicii de streaming pentru jocuri. Sony deja a facut pasi mari in aceasta directie, atunci cand a achizitionat serviciul OnLive, care alimenteaza Playstation Now. Se asteapta ca Microsoft sa pregateasca ceva similar in curand, altfel urmatorul Xbox chiar ar putea exista ca un dispozitiv fizic, dar unul care va fi singur pe o piata complet digitala.

[WCCFTech]

Tags

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

Back to top button
Close
Close