GamingPC&Consoles

Xbox Game Pass ar putea veni pe Steam

Xbox Game Pass este unul dintre cele mai interesante abonamente de jocuri pe care le-am văzut în ultima perioadă, iar acum ar putea deveni disponibil pe Steam. Vestea nu ar trebui să ne surprindă prea tare, mai ales după ce am văzut și EA Play disponibil pe platforma celor de la Valve. Dar oare, acesta este viitorul gaming-ului?

Vestea vine de la Tyler McVicker, un insider în industrie, recunoscut pentru informațiile referitoare la Valve pe care le-a publicat și au devenit realitate. Într-o sesiune Q&A organizată de acesta pe YouTube, McVicker a dezvăluit faptul că Steam încearcă să aducă Xbox Game Pass în librăria să. Din păcate, acestea sunt toate detaliile pe care le-am primit până acum. Dar cumva, lucrurile se leagă, deoarece în trecut l-am mai auzit pe Phil Spencer spunând că ar vrea să aducă abonamentul pe cât mai multe platforme, cândva existând și discuții care includeau Nintendo și PlayStation.

Xbox deja încearcă piața de PC prin intermediul Windows Store

În acest moment, Microsoft încearcă să ademenească gamerii pe PC prin intermediul Windows Store. Este o piață grea de cucerit însă, iar faptul că deja ai Steam, Epic Games Store și încă câteva platforme, nu ajută prea tare. Însă aducerea Xbox Live Gold pe platforma de la Valve ar fi o mișcare foarte inteligentă din partea Microsoft, mai ales că am văzut succesul înregistrat de EA Play pe aceeași platforma. Până la urmă, vorbim despre punctul de întâlnire al celor mai mulți pasionați de jocuri din mouse și tastatură.

Cât despre ideea de abonament în sine? Păi o să vă dau un exemplu simplu: voiam acum ceva timp să mă joc Need for Speed Heat și să încerc și Mirror’s Edge Catalyst după ce am văzut un video interesant despre el pe YouTube. Astea două jocuri m-ar fi costat undeva la 80 de lei împreună, cumpărate de pe CDKeys.com în varianta pentru Origin. Și fix în perioada aia apărea și EA Play pe Steam, așa că am făcut pasul și am plătit 25 de euro pentru abonamentul pe un an.

Am băgat aproape 20 de ore în Heat, am jucat și Titanfall 2, am primit elemente cosmetice în Apex Legends și m-am bucurat de câteva jocuri pe care nu le-am jucat doar pentru că nu erau pe Steam, precum Crysis. Deci pentru o situație de genul, conceptul de abonament este ideal. Voi ați plăti pentru a juca câteva titluri interesante pentru o perioada, ca mai apoi abonamentul să expire și să pierdeți accesul la ele?

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button