GamingRSS PaginaDeMedia

Xbox Game Bar va avea de acum widget-uri si propria pagina de magazin

Microsoft a dezvaluit cateva schimbari ale Xbox Game Bar pentru Windows. Aceasta va primi widget-uri custom si orice dezvoltator poate sa le dezvolte. Am vazut cum in timp, Microsoft a imbunatatit interfata cu tot felul de functii. Incepand insa de ieri, SDK-ul beta a fost facut public si orice dezvoltator poate crea mici aplicatii.

Este o miscare foarte buna din partea Microsoft intrucat Xbox Game Bar va avea si propria sectiune in Microsoft Store unde dezvoltatorii pot publica widget-uri. XSplit si Razer au inceput deja sa lanseze widget-uri custom pentru overlay. Integrarea XSplit va include acces la uneltele Gamecaster fara a mai fi nevoie sa iesi din joc. Astfel poti controla livestream-ul direct din interfata.

Razer a creat widget-ul Cortex System Booster, care te va lasa sa inchizi procesele care mananca resurse in background. De asemenea, exista si widget-ul Razer Gold pentru Xbox Game Bar, care serveste drept portofel virtual pentru crypto-moneda producatorului. Si Intel s-a alaturat acestui proiect. In timp ce din ce in ce mai multe PC-uri de gaming au la baza componente NVIDIA si AMD, widget-ul creat de Intel iti va permite sa schimbi setari de afisaj si putere.

Xbox Game Bar ar putea deveni interfata standard pentru Windows 10

Widget-urile custom sunt o miscare importanta din partea Microsoft, intrucat interfata aceasta a fost primit cu caldura de gameri. Sunt curios acum daca se vor alatura si companii precum NVIDIA sau Discord. Chiar daca au propriile interfete, Microsoft pare ca vrea sa creeze o solutie universala care sa le integreze pe toate; iar asta nu este un lucru deloc rau. Daca nume mari se vor alatura cu aplicatii custom pentru Xbox Game Bar, acesta ar putea deveni fara doar si poate interfata default pentru toti gamerii pe Windows 10.

Si eu folosesc aceasta interfata deoarece pot controla foarte usor volumul fiecarei aplicatii si chiar sa vad cate FPS-uri am in jocuri. De asemenea, nu am nevoie sa bag jocul in bara ca sa schimb melodiile sau playlist-ul pe Spotify deoarece este integrat direct.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button