MORE

Xbox are pierderi de peste 24 la suta fata de profitul preconizat

Xbox are pierderi de peste 24 la suta, si este de inteles. Lansarea lui Xbox One nu fost tocmai un succes rasunator, fiind un esec din mai multe puncte de vedere pentru Microsoft.

De la o prima prezentare unde am auzit pronuntat cuvantul televizor mai mult  decat jocuri, pana la pretul si sistemul de online DRM, totul a influentat piata sa faca trecerea catre PS4 si WiiU, Xbox One-ul fiind vazut… ca o masina inferioara.

In era in care internetul este rege si site-uri precum Youtube, Facebook, Twitter si Reddit influenteaza opinia publica, Microsoft au iesit foarte sifonati din aceasta afacere. Intai au vandut consola la pretul de 500 de dolari, ca apoi sa taie pretul la 400 de dolari, ca la final sa ajunga la 350 de dolari fara Kinect.

Se pare ca aceste „caderi de preturi” au influentat profitul general pe care Microsoft l-au estimat intial, facand compania sa piarda cu Xbox mai bine de 24 la suta din profitul estimat. Iar aici discutam si despre Xbox One si despre Xbox 360, nu cum era de asteptat, doar despre Xbox One.

O raza de speranta exista totusi pentru Microsoft, vanzarile pentru Microsoft Surface se pare ca sunt in crestere continua, iar pentru companie vanzarile de hardware au un indice ascendent de patru la suta, comparativ cu anul precedent.

Articole asemanatoare

Back to top button